maanantai 12. marraskuuta 2012

Vaimot!


" Vaimot, olkaa miehillenne alamaiset, niinkuin sopii Herrassa. "
                                                         -Kol:3:18-

Miten olla nykyaikana alamainen miehelleni, olemmehan samanarvoiset Jumalankin edessä. Tasa-arvoisuus-alamaisuus, yhtäaikaa...toimiiko se? 

Varmaan ydinasiana on raamatunkohta, jossa sanotaan:"Pitäkää nöyryydessä toista parempana kuin itseänne". Se pitää sisällään sen, että ajattelen mieheni parasta, puhun arvostavasti, kuuntelen hänen toiveitaan ja ehdotuksiaan ja olen kaikin puolin rakentava ja rohkaiseva.

Kuullostaa ihanteelliselta, enkä todellakaan kykene tuohon mielestäni tarpeeksi usein, mutta siihen haluan Jumalan avulla pyrkiä, sillä se on todella kaunista.


Arjessa usein käyttäydyn päinvastaisesti, valitettavasti. Vihaiset tai kovat sanat liian usein satuttavat miestäni...En kuitenkaan halua jäädä siihen, vaan Jumalan innoittamana haluan pyytää anteeksi uudelleen ja uudelleen, sitoutua kestäväisesti mieheeni ja kasvaa niin, että voisin olla hyvä apu hänelle...että meistä voisi tulla yhä syvemmin yksi liha.

"Jeesus, loit jotain ihmeellistä miehen ja naisen yhteyteen. Auta löytämään kaiken tämän länsimaalaisen ja kaupallisen ja itsekeskeisen rakkauskäsityksen suosta se rakkaus, jonka sinä olet tarkoittanut aviopuolisoiden välille. Auta löytämään, vaikka täytyisi kaivaa syvälle ja kivunkin kanssa! Murskaa minussa kaikki se, joka tuhoaa! Revi irti jokainen väärä istutus rakkauden tieltä!"

1 kommentti: