maanantai 29. lokakuuta 2012

Pukeudu rakkauteen!


"Pukeutukaa siis te, jotka olette Jumalan valituita, pyhiä ja rakkaita, sydämelliseen armahtavaisuuteen, ystävällisyyteen, nöyryyteen, sävyisyyteen, pitkämielisyyteen,  kärsikää toinen toistanne ja antakaa toisillenne anteeksi, jos kenellä on moitetta toista vastaan. Niinkuin Herrakin on antanut teille anteeksi, niin myös te antakaa. Mutta kaiken tämän lisäksi pukeutukaa rakkauteen, mikä on täydellisyyden side."
                                                                  -Kol 3:12-14-

Rakkaus testataan kaikkein parhaiten tavallisessa kotielämässä. Rakastaminen on mielestäni haastavinta elämässä, mutta toisaalta myös mielenkiintoisin haaste elämässä. Joskus on sellaisia päiviä, että kaikilla perheessä on huono päivä ja olemme suorastaan kiusaksi toisillemme. Silloin usein puhallan pelin poikki ja sanon että tänään kaikilla on niin huono päivä, että yritetään vain kaikki nyt kärsiä toinen toistamme...rakkaudessa:).


Rakkauden aiheessa minulla on niin paljon opeteltavaa, kasvamista je eheytymistä. Kiivastun välillä hurjasti ja jopa läksytän läheisimpiä. Huomaan myös ihmisissä vikoja ja on kiusaus puhua pahaa aika ajoin. Huomaan, että välillä minulla on myös lempi-ihmisiä ja en sitten huomioi ihmisiä tasavertaisesti. Kiivas luonteeni on pahin! Mikään näistä ei ole rakkautta!! Pois ne minusta!

Rakkaudelliset valinnat maksavat meidän mukavuutemme. Usein rakkaus on vaivannäköä ja omasta luopumista, valinta valinnan jälkeen, usein pieniä ja rutiininomaisia palveluksia, tekoja, asenteita ja sanoja. Äiti Teresa on sanonut, että on mentävä rakkaudessa niin pitkälle, että se tekee kipeää. Onko kukaan enää 2000-luvulla valmis tällaisiin uhrauksiin...ja kuitenkin...Jeesus uhrasi jopa henkensä meidän edestämme, rakkaudesta.


"Rakas Jeesus, sinä olet rakkaus. Haluan pukeutua joka aamu rakkauteen, intohimoni on tulla ihmiseksi, joka rakastaa...ja kuitenkin tiedän, että omasta sydämestä ei puserru sellaista rakkautta, jota toivoisit näkeväsi minunkin elämässäni. Siis ole minulle opettaja rakkaudessa, kaikkein suurimmassa hyveessä...vähempään en voi tyytyä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti